top of page

OpThor/OpTyr 10

Missionslog dag - 1

Så fik vi langt om længe sendt hold 10 afsted, som ikke har været en hel nem mission at få stablet på benene.

Denne gang er lasten til OpThor 10, ladet med, "Niels Caning klinikken", som er en komplet lægeklinik, vi fik doneret af den pensionerede Læge, Niels Caning, fra Lolland. Klinikken skal ud til et landområde der har været lavt prioriteret siden krigens start i 2014, og som derfor har været helt uden lokal læge, i Ukraine venter den lokale borgmester på os. Klinikken er yderligere blevet toppet op med en stor donation værnemidler fra Maribo Gymnasium, samt mange donationer af forskellig førstehjælps udstyr.

Optyr 10 skal ud til en enhed underlagt 3CY, bestående af ukrainske frivillige som kæmper ved bakhmut. Det bliver vores største enkeltstående bestilling som vi i stor stil har været istand til at sætte flueben ved. Størstedelen af bestillingen er doneret af Tardigrade Tactical , og fra landets værnepligtige der har valgt at donere store dele af det der hedder "ejendomssættet", som de ellers får lov at beholde efter endt tjeneste. Resten af bestillingen er kommet fra forskellige donationer, samt det vi kunne plukke fra lageret af det der konstant strømmer ind. Herfra har vi suppleret bestillingen med det ekstra som vi nu havde på lager som vi ved de mangler i Bakhmut, heriblandt feltrationer, teltflager/tag til overdækket skydestillinger, feltspader og meget mere.

Herudover har vi pakker med til "Misha".

En stor tak til alle der har hjulpet med at pakke og få missionen på skinnerne, det har været et kæmpe arbejde i har lagt for dagen. En særlig tak til ACTT International , Frank Indianeren , Fugegruppen ApS skal lyde for lån af traileren.

Vi kører selvfølgelig OpSec på turen og information strømmen vil derfor være begrænset.

Missionslog dag 2:

Da vi skulle afsted viste Murphys lov sig atter engang, den doneret Citroen C8, der ellers havde virket upåklageligt fik et sammenbrud på afrejse dagen, og ville ingenting efter vi havde skiftet olie, efter lidt fejlfinding viser det sig at der på et tidspunkt i bilens historie er blevet boret et hul i batteri kassen, der har tilladt at vand er røget ind i en særlig modstand sikring, som udover at være totalt druknet, var irret helt over, og være en større process at udbedre.

Så vi måtte finde en anden løsning, og tænke hurtigt.

Pludselig fik vi muligheden for en vw touareg, som så pæn nok ud på billederne til at vi godt turde købe den i blinde, til en yderst god pris.

Vi får hurtigt pakket om og teamet kom afsted alligevel.

Vi var blevet oplyst at den havde lidt problemer med gearskifte, som viser sig at blot være lav olie stand. Majoren kører derfor ind på en rasteplads i Tyskland og udbedre med værksted under fri himmel, og gode livlinjer, og nu kører bilen rigtig godt, og det virker til vi har gjort en rigtig god handel på bilen.

Teamet indhenter herefter tabt tid og kører igennem resten af Tyskland og Polen uden yderligere problemer.

Ved Grænsen til Ukraine er der heller ikke bølv, og de ukrainske vagter byder os velkommen tilbage. Efter et hurtigt glimt af vores militære papirer for nødhjælpen der vedrører Optyr, ja så lukker de os igennem og siger tak for vores indsats.Missionslog Dag 3

Så fik vi leveret "Niels Caning lægeklinikken", sammen med donationen fra Maribo Gymnasium. Som var vores primære objektiv med OpThor delen.

Dagen var dog ikke helt uden udfordringer, vi kommer frem til den første adresse, og fandt ud af at det var en forkert en vi havde fået. Så kørte vi videre til en ny adresse, og så endnu en, og så endelig ved den 3. Adresse var der bid. Her havde vi fået tilbudt et hvil hvor Marias mor og mormor har lavet aftensmad til os. Selv Ulrik måtte give op da der var kommet to tallerkener på bordet ,med mad nok til fire mand på hver.

Herefter kom den nye læge for området, og fulgte os over til hvor læge klinikken skulle være.

Her stod en flok raske gutter og gutinder og venter på os. De var så klar på at tømme traileren, som gik hurtigt og enkelt.

Traditionen tro blev der Skrevet på missionsflaget og taget billeder. Det blev til en lang dag, men super givende, hvor alle var glade og lykkelig og der var mange rørende takke til os.

Vi glæder os til at fortsætte videre imorgen, og på en senere mission vil vi komme tilbage og vise klinikken fuldt operativ, samt have prikken over i'et med.

Missionslog : Dag - 4

Efter at klinikken var blev afleveret i gode hænder, fortsætter vi med de næste opgaver i rækken, nemlig de militære opgaver under Optyr, her kunne vi både assistere de Danske UA krigere Friis og "Misha", med at sende/modtage pakker, der enten skulle ud til dem eller som skulle med hjem til Danmark.

Vores hovedmål var dog at levere det udrustningen til soldaterne, som vi over den seneste tid har samlet sammen til, hertil skal lyde en særlig tak til Tardigrade Tactical der leveret halvdelen af orden med lækkerhedsgear, og de værnepligtige som valgte at donere de genstande de måtte beholde efter endt værnepligt, i udgjorde en uundværlig andel og hjælp for opgaveløsningen.

Efter en køretur på lige over 1100 km, hvor vi kørte i døgndrift, trodsede curfew, og kørte under airraids, når vi frem til udkanten af Dnipro, hvor vi venter på kontakt med den militære enhed, som vi skal aflevere til. Da de endelig dukker op, bliver vi bedt om at følge efter dem ud til en ukendt position i retning af Bakhmut.

Enheden blev så lykkelige over, at de kunne nå at få leveringen inden de skulle tilbage til kampene omkring Bakhmut. Vi får overdraget udrustningen til dem, får dem til at skrive en hilsen på missions flaget, og bagefter var der også tid til lidt hygge med mad og historier, inden vi skulle tilbage i bilen og i direkte retning mod Kyiv, for at løse den sekundære opgave, at hente vores trailer fra sidste mission.

Så nu skal vi blot have hentet det andet køretøj, og så ræser vi hjem mod Danmark.. Mission Accomplished.5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

OpTyr 11

Comments


bottom of page