top of page

OpThor Hold 4

Missionslog - Dag 6 & 7

Tirsdag morgen kørte vi fra hotellet i Vinnitsja. Dagens eneste opgave var at hente trailer i Lviv og krydse grænsen.

Desværre løb eller snarere kørte vi ind vanskeligheder i form af en isblok, som var rutsjet ned på kørebanen 10 km før den polsk/ukrainske grænse. Faktisk var vi ikke alene om det. En forankørende polsk bil ramte samme isblok før os.

Højre forhjul på begge køretøjer blev beskadiget i sammenstødet. Der var heldigvis ingen personskade. Sammen med en forbikørende polsk lastbilchauffør fik vi begge biler på hjulene igen. Vi havde dog kun et nødhjul.

2 timer senere var vi grænsen og besluttede os for at indlogere os på et Motel i nærheden.

Dagen efter fandt vi et værksted som bankede fælget på plads og kom luft på dækket for den fornuftige sum af 85 kr. Nu kunne vi køre mod Danmark, som vi nåede kl. 0600 i dag.

Vi ville nok lyve, hvis vi sagde, at turen ikke havde været anstrengende og udfordrende for os. Især vejret har været vanskeligt. Samtidig er vi stolte over at opgaven blev løst og at vi har hjulpet ukrainerne mod den russiske aggression.

God jul og godt nytår fra Hold 4. Må det nye år bringe fred til Ukraine.Missionslog - Dag 5

Da vi vågnede i Kyiv var byen stadig uden strøm efter en russisk angreb med Shaved droner. En beboelsesejendom cirka 4 km fra os blev også ramt, men vi sov trygt igennem angrebet og blev først klar over det, da vi sad i den mørke restaurant og fik morgenmad.

Dagens rejsemål var Odessa og da vi bevægede os sydpå blev vi mødt af et noget uvant syn på denne tur, nemlig grønt græs. En forårsstemning spredte sig i bilen på vej ind Odessa. En kærkommen forandring efter 4 dage med døgnfrost på mellem - 5 og - 12 grader.

Vi fandt hurtigt vores kontakt Natascha og vi fik fik afleveret en generator. Lyden af kørende generatorer er forresten over alt i Ukraine for tiden. Disse små elværker er med til holde Ukraine kørende selvom massive angreb på den civile infrastruktur.

Natascha og hendes kollega Yuri insisterede på at give frokost og vise os byen. Når en ukrainer vil give dig borsjtj, så sig hellere ja for det er en diskussion du kommer til at tabe, så nyd den ukrainske nationalret og få en ven for livet.

Vi er herefter kørt videre til vores nye hotel, og alle leveringer af nødhjælp for turen er nu overstået.


Missionslog - Dag 4 Dagen startede med en tidlig morgenmad hos vores ukrainske værtsfamilie, som fuld af kærlighed havde bespist og givet os en varm seng.

Pga. vejret havde vi planlagt en tidlig afrejse, men intet går som præsten prædiker. En af bilerne ville ikke rykke på sig. Højre baghjul var frosset fast! Vinteren har virkelig bidt sig fast i Ukraine og vejenes tilstand og den hårde frost vanskeliggør vores arbejde betydeligt. Vi ser en del ulykker og skadede biler langs vejene.

Første stop var halvvejs til Kiev på en tankstation hvor 6 kasser med forskelligt nødhjælp sammen med batterier, blev afleveret.

Efter en lang og besværlig køretur ankom vi endelig til Kyiv. Vi fandt hurtigt vores danske kontakt "Crazy Mike" og fik afleveret en del militær udstyr samt MRE's (Meal Ready to Eat). Det skal senere bruges af soldater ved fronten. Vi fik også også afleveret vores ene bil samt doneret indhold af tøj, stearinlys, mad, hospitalsudstyr og meget mere.

Vi ville gerne have delt billeder af smukke Kyiv, men hele byen er mørkelagt pga. en strømafbrydelse.

Trætte og tilfredse går vi nu i seng.
Missionslog - Dag 3

Dagen startede med morgenmad på Hotel Albatros ved den polsk/ukrainske grænse. At vi spiste morgenmad skulle vise sig at blive en god beslutning.

Vi kørte fortrøstningsfulde til grænseovergangen Medyka. Her blev vi desværre fanget i 5 timers papirarbejde. I mens begyndte dagens tidsplan og ikke mindst vores livsgnist langsom at forsvinde, men med en livline og megen snak frem og tilbage lykkedes det os at komme ind i Ukraine.

Det var nu ved at blive mørkt. Omkring kl. 1700 ankom vi til et sneklædt og total mørkelagt Lviv. Pga. gårsdagen angreb på el-nettet havde Lviv været uden strøm i 7 timer. Lviv var ikke blevet ramt, men strømmen spares solidarisk over dele af landet på skift.

Vi havde 3 leveringer i Lviv. Blandt andet ambulance bårene som vi hentede i Polen, de er allerede blevet fragtet videre til felthospitaler ved fronten, tøj, dyner, en stor powerbank og en trailer fyldt med hundefoder.

Godt trætte kørte vi kl. 2030 vi ud til vores ukrainske værtsfamilie, som har hjulpet på mange ture med en overnatning. Her fik vi ostesuppe, kåldolmere og stegt svinekød. En sand fornøjelse efter en lang dag med kun en polsk morgenmad i bagagen. Endnu en god dag i en god sags tjeneste, og vi glæder os meget til at fortsætte med opgaverne imorgen.

Missionslog -Dag 1 og 2. Turen startede som altid en smule kaotisk med nedbrud af MitID (Til prøvemærker) og med et DSB i snevejr. Vi startede med én bil i Vejen og én på Sjælland. Bilen fra Vejen blev fanget i et snevejr i det nordtyske og bilen fra Sjælland af færger, der passede af h.. til. Derfor ankom sjællandsbilen først til Puttgarden kl. 2230 i går aftes. Målet for første etape var den gamle polske universitetsby Toruń ved Vistulas bred. Kendt for Nikolaus Kopernikus og Polens svar på "Broen ved Remagen". Vistulabroen var hårdt omkæmpet i september 1939. Vi nåede dog ikke at se meget af Toruń, da vi først ankom henholdsvis kl. 0300 og 0600 i morges, men vores hotel havde sen udtjekning, så vi nåede alligevel en smule søvn. Kl. 1200 havde vi en aftale med polske paramedicinere, som venligt havde doneret 2 ambulancebårer. Næste stop er Przemysl, hvor vi håber at smage det gode polske køkken. Temperaturen er lav, men humøret er højt. Bilerne er Fyldt med Der skal til de ukrainske styrker - Feltrationer - Militær Udrustning - Uniformer - Varm under mundering - Handsker/sokker - Pakker til Krigere - Feltvarmere Der skal til felthospitaler - førstehjælpsudstyr - Båre - Vejrtræknings maskiner - bil Der skal til civile - Generatore - Powerbanks - Mad - Dyner - Legetøj - Varmt civilt tøj - care pakker


2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page