top of page

OpThor/OpNanna 8

På Opthor hold 8 modtog vi det her flag der oprindeligt er fra Bakhmut. Flaget er skrevet på af nogle af de soldater der forsvarer området og har de daglige kampe med Russerne.

En del af soldaterne er desværre døde idag, hvilket giver en hel særlig feel at se på det og røre ved det.

Flaget er tilsvarende flag som Zelenskyj har givet til f.eks den amerikanske Kongres og kan sammenlignes med flaget der blev sat op ved Iwo Jima, Ground Zero i New York, eller sågar vires eget flag der vejede over Armadillo i Afghanistan, med stor historisk betydning.

Vi modtog flaget som tak for alt, vi har gjort for Ukraine, siden krigens start, og for vores konsistente evne til at levere på bestillingerne vi får fra de ukrainske enheder, helt frem tol hoveddøren.

Vi er meget stolte over at modtage den anderkendelse, og det historiske flag det allerede er blevet til, som vi vil passe godt på. En stor tak til alle jer trofaste støtter, der har muliggjort vores evner til at leverer de ønskede stumper.


Vi vågnede op i Lviv og tog dagen lidt slow. Efter en rigtig god morgenmad, gik vi ud og skruede lidt på bilen og fik lyset til at virke igen.

Majoren var kommet forbi, som vi kunne starte med at give 1 par nye støvler, og lidt gaver, og herefter viste os rundt i Lviv, og tog os med ud på et marked for at møde en god kontakt der kunne skaffe alt.

Livet i Lviv var normalt, og folk brugte søndagen på at fejre påsken, hygge med familien, som man nu ville se i en hvilken som helst anden by i Europa, det var ikke meget "krig" man mærkede her,, måske bortset fra flere soldater på gaden.

Vi fik afleveret første pakke som majoren vil sørge for kom ud til "Misha", og vi satte kursen videre til hans hjem.

Her snakkede vi lidt om fremtidige planer, og fandt 2 børn mere vi kunne glæde med vores små feltrationer til børn.

Vi køre videre og finder et barn mere at give en børne ration ved en rasteplads, imens vi spiser..

Kort tid efter fik vi dog et nedbrud, i form af alt i instrumentbrættet lyste op med fejl, eps, abs, håndbremsen, virkede ikke, og hjulet begyndte at larme.

Imens vi står og leder efter fejlen kommer en Soldat fra 1th tank brigade forbi og tilbyder sin hjælp. (Senere finder vi ud af at han også havde været udsendt til Afghanistan, og kæmpet mod Taliban/mujahadinerne, det var blot i 80erne under sovjet)

Da han finder ud af hvem vi er, og hvad vi kører med siger han "Vi VIL få jer frem til jeres destination", og herefter ringer han efter enhedens mekaniker der kommer 5 min senere.

De elektriske fejl får han hurtigt slettet fra computeren.

Men larmen fra hjulet viser sig at være en blokkeret bremse der er blevet fyldt med støv og skidt fra de til tider noget hullede veje. Han skiller hjulet ad og prøver at hamre og banke, men noget af bremsen er desværre blevet lidt skæv som kræver hans værksted, så vi bliver kørt til et nærliggende hotel, og får af vide den vil blive klar i løbet af idag.

Vi fortsætter med missionen....Missionslog - Dag 1

Så har vi sendt OpThor team 8 afsted med en masse tillægs panser, som forsvaret tidligere brugte til at sætte uden på b.la. de gamle man lastbiler, og som efterfølgende er solgt på auktion.

En genial Dansk opfindelse som er ufattelig let, men som stadig giver rigtig god beskyttelse efter stagnag level 2 ( Nato Standard, og som kan stige ved flere lag).

Det skal bruges til at beskytte special operations køretøjer, samt de civile bløde køretøjer, der kører ved fronten som bl.a Biler til Ukraine , og os selv har sendt mange ned af.

Herudover har vi bilen fyldt med lækre letvægts bårer, ligeledes også tidligere forsvaret som skal bruges af medic teams omkring bakhmut..

Vi har slørrings creme, kogegrej til soldater, støvler og lille "feltrationer" til børn med en masse slik, et legetøj/bamse og en lille hilsen fra Danmark.. For det er vigtigt børnene får lov at være børn.

Vi overgår herfra til OpSec og kun giver fornødne info ud til jer.
5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page