top of page

--OM Vidar Regiment --

Ophav
Vidar Regiment blev til, da krigen i Ukraine brød ud. Her gik vi danske soldater og veteraner, sammen, om en stor landsdækkende indsamling af selvindkøbt sikkerhedsudstyr, som vi selv havde brugt under vores egne udsendelser. Vi fik hurtigt den militære udrustning ned til Kyiv i Ukraine, hvor vi på daværende tidspunkt var blandt de eneste der turde køre ind i landet. Vores indsat blev hurtigt bemærket, og vi fik herefter flere og flere bestillinger på nødhjælp, som vi konstant kunne leverer.

 

Samtidig bemærkede vi at Veteranerne lyste op når de havde en sag at kæmpe for. Vi gik derved i gang med at organisere os, og langsomt blev vi til. Først igennem Den Tapre Landsoldat, der har til formål at hjælpe veteraner, og senere ved at være vores egen organisation.

Vi har siden hen leveret adskillige tons af forskelligt udstyr, helt frem til hoveddøren hos ukrainerne der havde behovet.

Vi er nu en aktiv del i Ukraine , hvor vi jævnligt på forskellig vis hjælper selv i de mere farlige områder.

Navnet

Vidar kommer fra guden Vidar, der i nordisk mytologi, overlevede Ragnarock og havde til opgave at genopbygge verden. Samtidig er navnet også en reference til den danske militære enhed 1/I GHR Vidar kompagniet, samt Regiment som begge er en reference af at vi har en fortid fra forsvaret, hvor vi som Veteraner har en unik, viden, vilje, evner, og egenskaber der gør vi kan komme helt frem til front, og kan fortsætte selv når situationen bliver hårdfør.

 

Logo/symbolik

Vi benytter os derfor af navne og symbolik fra nordisk mytologi. Vores Logo Består af Yggdrasil (livets træ), som har et enkelt blad, som er et symbol for at livet blomstre op igen. Vikingskibet er for at illustrere vores ophav, den grønne farve er håbets farve, og vores Slogan "When Yggdrasil trembles, Odins Children will Reassemble / Når Yggdrasil skælver, kommer Odins børn og hjælper" Er en sætning vi har skabt fra Edda digtsamlingen omkring fortællingen om Ragnarock.

166832983585912403 (3).jfif
Ophav
Navnet
Logo/Symbolik
dtl logo.png
Transparent File-01-01-01.png
FB_IMG_1653452056401 (1)-modified.jpg

VIDAR REGIMENT

Målsætning

1. At hjælpe med til en bedre verden, der hvor det giver mening ved at bringe nødhjælpen helt frem til hoveddøren. Vores fokus er pt helhjertet på Ukraine da vi både ser et klart overgreb ske, og fordi vi forstår vigtigheden af at de vinder denne krig, da hele Europas sikkerhed og frihed står på spil.

2. Igennem nødhjælpen at indirekte hjælpe de veteraner, soldater, betjente mv. som vi tager med til Ukraine. Hvor vi igennem Missionerne, giver dem et nyt formål, ser deres indre ild genantændes, og lader dem komme hjem med noget afsluttet, forløsende og i en bedre og målrettet version af dem selv

Målsætning
OpTyr.png
OpBalder cirkel.png
OpVidar Cirkel.png
OpMimer cirkel.png
OpNanna cirkel.png

-- Støt os --

-- Mobilepay --

download.png

-- Merchandise --

tractor-t-shirt.jpg

-- Bliv Medlem--

294899041_5319866238090070_1298918784791

-- KONTAKT --

Flag_of_Ukraine.svg (1).png
mail_100x100icon.png
face_100x100icon.png
vidar_logo_6500px_TRANSPARANT.png
Dansk_20flag383594.jpeg
bottom of page